2014. nov 02.

Kavarás (2014) - az 51. randi

írta: datiKaa
Kavarás (2014) - az 51. randi

terry-crews-blended-1.jpg

Terry Crews új filmje … vagy mégsem?

Adam Sandlert lehet szeretni vagy gyűlölni, röhögni rajta vagy kritizálni, de egy biztos, minden negatív kritika ellenére tud jó filmet is összehozni. Azt ugyan nem tudom, hogy ehhez mennyi köze volt Drew Barrymorenak, de a végeredmény minden képpen pofás lett. Egész estés szórakozás lehet mindenkinek, akár családdal, haverokkal vagy barátnővel.

Sajnos vagy nem, ezt mindenki eldönti magának, a Kavarás egy tipikus Adam Sandler film, azok minden jó és rossz tulajdonságával. Legkönnyebben ahhoz lehetne hasonlítani, ha Az 50 első randit összegyúrnánk a Nagyfiúkkal, méghozzá hoznánk mindkettőből a teljes szereplő listát. Az újdonság talán Terry Crews igazából, aki hihetetlen módon jól adja a kretént. Talán még jobban is mint kéne (“Never go full retard”). Mindazonáltal azért tud vicces lenni, mint a film többi része is. Vannak kifejezetten jó poénok, a röhögés garantált, bár lehet vannak benne 16+ kategóriás poénok is, így lehet a kissebbek itt ott csak pislognak majd, hogy rajtuk kívül miért röhög a mozi. De ez még a Tom és Jerry-re is jellemző volt, szóval elnézzük. Jelentősebb spoilerezés nélkül nehéz a filmről bármit is írni a fentieken túl, magaslatokba emelni nem lehet, ahhoz túl tipikus és kiszámítható, leírni ugyan úgy erős túlkapás lenne, hiszen a célját teljesíti, bármilyen lelki állapotban képes megnevettetni minket a film. A színészek teszik a dolgukat, Adam Sandler az Adam Sandler, ezen nicns mit mesélni ,Drew Barrymore még mindíg hihetetlenül bájos, meg nem tudtam volna mondani, hogy az 50 első randi 10 éve volt (igen, nekem ő onnan van meg az emlékezetemben), és végül de nem utolsó sorban Bella Thorne pedig most korához illő szerepet kapott a Nagyfiúk után, bármennyire is gyönyörű tudott és tud lenni (17 évesen o.O), a kb. 17 éves kezdetben fiús küllemű kiscsajt kell alakítania, és minden további nélkül harapja is az ajkát a vámpírsrác láttán.

BL-FP-0024-e1407181810971.jpg

Na, ki ismeri fel Rob Schneider lányát a Nagyfiúkból? Igen, a szépség most éppen Sandler lányát alakítja.

A film cselekménye balta egyszerű. A két főszereplő vakrandizik a Hootersben (ez később még fontos is lesz), ami kegyetlenül nagy égés lett mindkettejüknek. Aztán találkoznak ugyan még párszor, de folyamatosan biztosítják a nézőt arról, hogy köztük soha nem lesz semmi. Itt jön a trailerből ismert kavarást elősegítő esemény, a közös ismerős afrikai utazása elmarad. Mind a két csonka családfő (nem a családfő a csonka, hanem a család, lehet tippelni melyik családban melyik szülő hiányzik) rárepül ugyan azon jegyekre, de csak megérkezés után szembesülnek a ténnyel, hogy a nem éppen szimpatikus némberrel kell együtt tölteni a vakációt. Innen ismét adja magát a sztori, szépen lassan összemelegednek, a többit meg ki lehet találni, rátok bízom mit hoztok ki belőle (akinek van képzelőereje, vagy látott már hasonló filemt (50 első randi? Hmm? Hmmm!? Ismerős?!?! Kis radírozással és firkálással szerintem ugyan azt a filmet kapjuk…) az beleképzel még 2 csavart és kész is a film). Bármikor tökéletes agynullázó szódakomédia, röhögsz, nézed, nem gondolkodsz, mert akkor tudod mi lesz, csak eszel és nem feleselsz!

Szólj hozzá