2014. nov 06.

Louie (2010-)

írta: __DelMare__
Louie (2010-)

1557636_1383572111906815_1410894698_n.jpg

Ilyen, amikor a világ egyik legjobb stand-up előadója saját sorozatot csinál. És ilyen, amikor a most dübörgő negyedik évadra, csúcsra is járatja a Louis C.K. jelenséget. 

És ilyen, amikor egy magyar származású, de az Államokban született és híressé vált stand-up komikust, nálunk, a Showder Klubbok hazájában, a meglehetősen szerencsés kevesektől eltekintve, a kutya sem ismeri.

Hál' Istennek, valszeg Louis C.K. erre a lehető legmagasabbról tesz, hiszen nélkülünk is a világ egyik legjobb, ugyanakkor legprovokatívabb viccmondója is egyben. Estjei nem véletlenül a Showtime-on, illetve az HBO-n találtak helyet, mert a pali gyakorlatilag a politikai korrektség antitézise, totális támadás a konzervatív és álszemérmes "arrólaztánegyszótsem" anyukák ellen. Szóval imád odamondogatni.

Van, azonban egy ezt kompenzáló, és ezáltal mindennek egyensúlyt adó intelligenciája is mondanivalóinak, ami ezáltal teljesen más szintekre helyezi ténykedését.

A Louie című sorozatát, lényegében saját életéről írja és forgatja: a negyvenes new york-i komédiás életéről, aki mögött ott vannak a nagy sikerek, de ott van egy ex-feleség is, két, eszméletlen nehéz eset kislánya, és természetesen a korántsem egyszerű mindennapok. És basszameg, olyan tűpontos érzékkel ragadja meg az élet adott esetben legáltalánosabb, legjelentéktelenebb, vagy akár legidegesítőbb momentumait, hogy vulgárfilozófiájának esszenciája, úgy csattan az ember homlokán, hogy csak pislogunk és fejünket fogva röhögünk.

A negyedik évad most dübörög, butaság kihagyni.       

 louis-ck-gq-magazine-may-2014-comedy-issue-funny-jokes-comedian-02 (1).jpg

 

Szólj hozzá

onair