2014. nov 02.

Halt and Catch Fire (2014-) sorozat review

írta: datiKaa
Halt and Catch Fire (2014-) sorozat review

the-opening-explains-the-origin-of-the-shows-name-halt-and-catch-fire-is-an-old-command-that-would-effectively-dismantle-a-computer.png

// No comment needed here.

A Halt and Catch Fire egy igen érdekes sorozat. A történet a számítógépgyártás hőskorába kalauzol minket, amikor is páran úgy döntenek, hogy építenek egy PC-t. Ez akkoriban (és ma sem) volt egy egyszerű mutatvány, ezért mindenféle trükkel kellett rávenni az embereket. Ehhez viszont kell valaki, aki mindent megtenne ezért, ez az álma, a mindene, a végső célja, amit mindenáron el akar érni. Mondhatnánk, hogy a PC gyártás Bernie Ecclestone-ja, csak kicsit több érzelemmel megáldva. A karakterek aranyosak, szedtek mindenhonnan hozzávalót. Van itt ugye eltántoríthatatlan manager jelölt, aki mindent megtesz a víziójáért, van a koponya a szakáll mögött, aki végül hinni kezd a vízióban, és neki is áll megcsinálni azt, még egy csapat szuper agy társaságában, van a cégvezér, akit több oldalról püfölnek és inkább kimaradna az egészből, na meg a csaj. A totál lázadó, mindenben különbözik a többiektől, öltözködésben, modorban, stílusban. És, na mit ad isten, észben. Felvették, mert okos. És mert senki más nem vállalta volna, hogy BIOS-t írjon a nulláról, ráadásul ha lehet, akkor az jöjjön ki belőle, mint az IBM BIOS-ából, és ami a legfontosabb, legyen gyorsabb is. Jó kis feladat, mi? Cserébe utál mindenkit, és egyedül kell dolgoznia, na mert a jogászok.

És ez az, ami még érdekesebbé teszi a dolgokat, mert jogi problémák járják körül a dolgokat. Ugyanis mint kiderült, csúnya dolog visszafejteni a BIOS-t, márpedig ezek a nagyokosok azzal kezdték. Ugyebár, itt kerül be a képbe a csaj, mert a jogászok azt mondták, hogy ha meg bírják csinálni a BIOS-t úgy, hogy azt a fránya kézikönyvet nem nézi hozzá, akkor mehet a buli. Csak ez mégsem ilyen egyszerű, mert amúgy senki sem akart ebbe belekezdeni. Úgyhogy, a vezetőséget is meg kell ám győzni. Kell még a siker receptje szerint egy kis hírverés is, pánikkeltés, agyalás, és a végeredménynek muszáj happy-end-nek lennie, nemde? Szóval nosza, irány nézni, ahogy minden megáll és lángrakap!

halt-and-catch-fire-heres-the-techie-meaning-behind-the-title-of-amcs-new-show-e1408380103911.jpg

 

A mindenre elszánt trió, akiket mindenki utál…

Szólj hozzá