2014. nov 02.

DreamHack Winter, a nagy téli kockaparti

írta: datiKaa
DreamHack Winter, a nagy téli kockaparti

DreamHack-Winter.jpg

Az idei év végén (szokásosnak mondható módon) ismét DreamHack Winter!

Az idei DreamHack Winter-en több más játék mellett ismételten ott van a listán a Counter-Strike, melynek az év utolsó “major” megmérettetése ez az esemény lesz. Ennek köszönhetően a szervezők nem akarják elaprózni a dolgot, úgyhogy igen impozáns doglokat terveltek ki a szórakoztatásunkra. Vegyük is őket sorra, a teljesség és hosszas kifejtés igénye nélkül.

A november 27-29. között megtartott eseményen a Counter-Strike világában megszokottakhoz képest igen jó $250,000 összdíjazásra lehet számítani (ami ugyan a nagy Dota 2 és League of Legends események többmilliós nyereményeitől el is marad) a profi CS játékosok számára igen meggyőző érv, hogy miért is készüljenek erre a versenyre. A pénz mellett az itt szerzett győzelem a csapatok számára hatalmas presztízs értékkel bír, így mindenki a toppon lesz. A csapatoknak 27-én a csoportmérkőzéseken, 28-án a negyeddöntőkben és végezetül 29-én az elődöntőben majd a döntőben kell megmérkőzniük és diadalmaskodniuk a győzelem érdekében. Előre prognosztizálható, hogy már a csoportmérkőzések izgalmasak lesznek, számítani lehet 1-2 meglepő győzelemre, hiszen a mágikus taktikai üstökben mindíg fortyog valami valamelyik csapat boszorkány konyháján, amivel alaposan meglephet minket, és az ellenfeleket.

A rendezvényen 16 csapat fog egymásnak feszülni és szórakoztatni minket, melyek közül 8-at már előre ismerünk. Ezen csapatok az előző nagy major bajnokság (ESL-One Cologne) top 8 helyen végzett résztvevői, akiket a szervezők a DH-re közvetlenül meghívtak. A második 8-as adag csapat a megrendezésig több online selejtezőről fog kikerülni, így biztosítva azt, hogy szó szerint bárki bekerülhessen, ha elég jó.

1408335681.5355.jpeg

Vajon képes lesz a Ninjas In Pyjamas csapata újfent a legfelső fokon végezni?

Nézői és játékos szemmel is igen jelentős újítást is bevetnek ezúttal a szervezők. A megmérettetés előtt minden csapatnak lehetősége lesz a DreamHack által szervezett “boot-camp”-re. A boot-camp alatt a csapatok játékosai egy helyen, egy lakásban tartózkodnak, el vannak látva számítógépekkel és a felkészüléshez szükséges összes eszköz rendelkezésükre van bocsájtva. Ez azért jó, mert általános, hogy a játékosok egymástól igen messze, akár másik országban is tartózkodhatnak, így a kommunikáció, és a közös felkészülés nehézségekbe ütközhet, hiszen a fociban is elég érdekes taktikák lennének, ha csak 2 nappal a meccs előtt találkoznának a játékosok és addig csak fifán gyakorolhatnák a csapatmozgást. A nagyobb szponzorációval bíró csapatok ugyan akár saját, kizárólag erre a célra fentartott lakásokkal is rendelkezhetnek, de a kissebbeknek ez hatalmas segítség, hogy a verseny előtt, a többiekkel azonos körülmények mellett készülhetnek, gyakorolhatnak.

Az eddigi csapatok, akiket meghívtak:

  • Sweden NiP
  • Sweden fnatic
  • France Titan
  • Denmark dignitas
  • Poland Virtus.pro
  • United States Cloud9
  • France Epsilon
  • Ukraine Na`Vi

 

Szólj hozzá